Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami 5
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę proszek do pieczenia. Lekko mieszamy, pieczemy w 180 stopniach na blasze 25/36 przez 30 minut. Ciasto z wiśniami: Z podanych składników robimy ciasto. Wkładamy na noc do lodówki. Dzielimy na 4 części. Piana: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, następnie dodajemy kisiel i miksujemy. Masa: W niewielkiej ilości mleka rozrabiamy budynie, resztę zagotowujemy z cukrem i na gotujące wlewamy budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Studzimy. Łączymy z utartym masłem. Przełożenie ciasta do pieczenia: Dwie części ciasta wykładamy na foremki 25/36 wyłożone papierem do pieczenia, na nie wykładamy na każde wykładamy po połowie wiśni i piany i przykrywamy każde jednym ciastem. Pieczemy placki jeden do 35 minut w 180 stopniach. Przełożenie: Ciasto z wiśniami- połowa masy-biszkopt- reszta masy- ciasto z wiśniami dowolna dekoracja
MP3-ka