Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z brzoskwiniami
Wybijamy jajka,dodajemy cukier i dość długo ubijamy na puszystą . Dodajemy też wodę i mąkę z kakao, proszkiem i czekoladą. Cały czas ubijamy. Ciasto przelewamy do przygotowanej dużej tortownicy i pieczemy do suchego patyczka ok 35 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy i smarujemy powidłami.
Brzoskwinie wyjmujemy z syropu i kroimy w plastry. Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na op i przestudzamy( chociaż można dodać troszkę mniej wody). Żelatynę rozprowadzamy w małej ilości gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.
Śmietanę przygotowujemy wg przepisu na op, dodajemy cukier waniliowy i na koniec ubijania dodajemy przestudzoną żelatynę.
Przygotowaną masę śmietanową wykładamy ciasto posmarowane powidłami. Równamy i na śmietanie układamy przygotowane brzoskwinie.
Całość zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy i dowolnie dekorujemy.
Brzoskwinie wyjmujemy z syropu i kroimy w plastry. Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na op i przestudzamy( chociaż można dodać troszkę mniej wody). Żelatynę rozprowadzamy w małej ilości gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.
Śmietanę przygotowujemy wg przepisu na op, dodajemy cukier waniliowy i na koniec ubijania dodajemy przestudzoną żelatynę.
Przygotowaną masę śmietanową wykładamy ciasto posmarowane powidłami. Równamy i na śmietanie układamy przygotowane brzoskwinie.
Całość zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy i dowolnie dekorujemy.