Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe z plastrami kokosowymi
Z podanych składników upiec biszkopt. Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie ciągle ubijając dodawać cukier, później żółtka, a na koniec dodać i wymieszać przesianą mąkę z proszkiem. Piec w temperaturze 180 stopni.
Jabłka uprażyć lub gotowe przełożyć do garnka, dodać galaretkę w proszku i zagotować. Jabłka lekko przestudzić, a następnie wyłożyć na wystudzone ciasto. Na wierzchu ciasta poukładać połówki truskawek oraz plastry kokosowe (opcjonalnie).
Ciasto przed podaniem schłodzić w lodówce.
Jabłka uprażyć lub gotowe przełożyć do garnka, dodać galaretkę w proszku i zagotować. Jabłka lekko przestudzić, a następnie wyłożyć na wystudzone ciasto. Na wierzchu ciasta poukładać połówki truskawek oraz plastry kokosowe (opcjonalnie).
Ciasto przed podaniem schłodzić w lodówce.
SylaUla