Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami lub innymi owocami
PRZYGOTOWANIE:
Masło rozetrzeć z cukrem dość dokładnie,następnie dodawać po jednym jajku i mleko.Wymieszać dokładnie a następnie dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.Dodać ocet i kaszkę mannę i dowolny aromat ale nie koniecznie.Przełożyć do przygotowanej foremki (25/40),wyrównać,poukładać śliwki skórką w dół.
Można użyć jabłek lub np. czarnych porzeczek.Piec ok.55-60 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Po upieczeniu polukrować białym lukrem z odrobiną aromatu (dowolnego)
Masło rozetrzeć z cukrem dość dokładnie,następnie dodawać po jednym jajku i mleko.Wymieszać dokładnie a następnie dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.Dodać ocet i kaszkę mannę i dowolny aromat ale nie koniecznie.Przełożyć do przygotowanej foremki (25/40),wyrównać,poukładać śliwki skórką w dół.
Można użyć jabłek lub np. czarnych porzeczek.Piec ok.55-60 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Po upieczeniu polukrować białym lukrem z odrobiną aromatu (dowolnego)