Sposób przygotowania:
Ciasto ze szpinakiem
1.Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody.
2.Miksujemy jajka z cukrem, powoli wlewamy olej dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Wlewamy do formy , pieczemy ok. 1 godz. do "suchego patyczka" w temp. 180 °C.
3.Po wystudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta i rozdrobnić je w misce.
4.Ubić śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy z cukrem wanilinowym i odrobiną cukru pudru (do smaku). 5.Na ciasto wyłożyć ubitą śmietanę, posypać okruszkami ciasta i obłożyć owocami granata leciutko dociskając je ręką.
2.Miksujemy jajka z cukrem, powoli wlewamy olej dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Wlewamy do formy , pieczemy ok. 1 godz. do "suchego patyczka" w temp. 180 °C.
3.Po wystudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta i rozdrobnić je w misce.
4.Ubić śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy z cukrem wanilinowym i odrobiną cukru pudru (do smaku). 5.Na ciasto wyłożyć ubitą śmietanę, posypać okruszkami ciasta i obłożyć owocami granata leciutko dociskając je ręką.