Sposób przygotowania:
Ciasto zebra
Do miski dajemy jajka oraz cukier. Za pomocą miksera całość ubijamy do uzyskania jasnej masy. Następnie wlewamy olej, ekstrakt i partiami dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Cały czas miksując wlewamy wodę.
Powstałe ciasto dzielimy na dwie w miarę równe części. Do jednej części dodajemy kakao, a do drugiej mąkę. Obie części dokładnie miksujemy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na przemian wlewamy raz ciasto jasne, a raz ciemne i tak do wykorzystania obu ciast.
Ciasto pieczemy w temp. 180 st. przez około 50 minut.
Powstałe ciasto dzielimy na dwie w miarę równe części. Do jednej części dodajemy kakao, a do drugiej mąkę. Obie części dokładnie miksujemy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na przemian wlewamy raz ciasto jasne, a raz ciemne i tak do wykorzystania obu ciast.
Ciasto pieczemy w temp. 180 st. przez około 50 minut.