Sposób przygotowania:
Zebra we wzorki
Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać porcjami cukier i dalej ubijać. Do ubitej piany dodać żółtka. Z przygotowanej mąki odjąć 3 łyżki, a resztę dodać do masy jajecznej. Dodać proszek do pieczenia.
Mieszając stopniowo dodawać mleko, ocet i olej. ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać 3 łyżki pozostawionej mąki, a do drugiej kakao.
Każdą część osobno wymieszać. Do formy nakładać na przemian ciasto ciemne i jasne.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę.
Mieszając stopniowo dodawać mleko, ocet i olej. ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać 3 łyżki pozostawionej mąki, a do drugiej kakao.
Każdą część osobno wymieszać. Do formy nakładać na przemian ciasto ciemne i jasne.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę.