Sposób przygotowania:
cielęcina z grila
Oczyszczone mięso z błon umyć, osuszyć , mocno wygnieść ręką.
Drobniutko posiekany czosnek utrzeć z tymiankiem , gałką , pieprzem, sokiem i skórką z cytryny oraz oliwą i zieloną natką.
Tak przygotowaną pastą mocno nacierać mięso i w przykrytej salaterce zostawić je na noc w lodówce.
Następnego dnia oprószyć solą, ułożyć na rozgrzanym grilu , piec skrapiając marynatą i stopionym tłuszczem.
Drobniutko posiekany czosnek utrzeć z tymiankiem , gałką , pieprzem, sokiem i skórką z cytryny oraz oliwą i zieloną natką.
Tak przygotowaną pastą mocno nacierać mięso i w przykrytej salaterce zostawić je na noc w lodówce.
Następnego dnia oprószyć solą, ułożyć na rozgrzanym grilu , piec skrapiając marynatą i stopionym tłuszczem.