agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Cielęcina z ryżem i wionogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszna,smaczna i zdrowa cielęcinka.Smacznego

Cielęcina z ryżem i wionogronami

Składniki:

Cielęcina z ryżem i wionogronami

 

  • cebula,40 dag winogron,1/2szkl. gęstej kwaśnej śmietany,1/2szkl. bulionu,szklanka ugotowanego ryżu,sól,pieprz,cukier,tłuszcz

Sposób przygotowania:

Cielęcina z ryżem i wionogronami
Cielęcinę płuczemy.Mięso kroimy w drobną kostke.Obieramy cebulkę o drobno siekamy.Podgrzać tłuszcz i lekko podsmażyć.Do rondla z cebulą dokładamy cielęcinę i oba składniki mocno rumienimy na silnym ogniu.Płuczemy winogrono i wkładamy do rondla,podlewamy bulionem,dusimy potrawę pod przykryciem ok. 5 min.Po tym czasie dodajemy śmietanę i ugotowany ryż,mieszamy i doprawiamy solą,pieprzem i cukrem.Podajemy z zieloną sałata lub surówką z marchewki.