ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Drobiowa pierś w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka jest szybkim daniem obiadowym w cieście naleśnikowym mięso jest soczyste, kruche, smaczne.

Drobiowa pierś w cieście naleśnikowym

Składniki:

Drobiowa pierś w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Drobiowa pierś w cieście naleśnikowym
Pierś kurczaka rozciąć na połowę, delikatnie rozbić przez woreczek, na talerzu posypać przyprawą do drobiu z każdej strony. 

Jajka dobrze roztrzepać z mąką, mlekiem, solą pieprzem na gęste ciasto.

Kotlety zamaczać w cieście, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, potem nakryć patelnię pokrywką i dusić na mniejszym ogniu z 10 minut.

Podawać z ziemniakami tłuczonymi i mizerią.