Sposób przygotowania:
Drobiowa pierś w cieście naleśnikowym
Pierś kurczaka rozciąć na połowę, delikatnie rozbić przez woreczek, na talerzu posypać przyprawą do drobiu z każdej strony.
Jajka dobrze roztrzepać z mąką, mlekiem, solą pieprzem na gęste ciasto.
Kotlety zamaczać w cieście, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, potem nakryć patelnię pokrywką i dusić na mniejszym ogniu z 10 minut.
Podawać z ziemniakami tłuczonymi i mizerią.
Jajka dobrze roztrzepać z mąką, mlekiem, solą pieprzem na gęste ciasto.
Kotlety zamaczać w cieście, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, potem nakryć patelnię pokrywką i dusić na mniejszym ogniu z 10 minut.
Podawać z ziemniakami tłuczonymi i mizerią.