slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 785]

Drobiowe placuszki pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne, fit placuszki z polędwiczek z piersi kurczaka z dodatkiem czerwonej papryki. Placuszki są idealne na lekki obiad w towarzystwie surówki. Polecam.

Drobiowe placuszki pieczone

Składniki:

Drobiowe placuszki pieczone

 

  • 400 g polędwiczek z kurczaka
  • pół dużej czerwonej papryki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki orkiszowej
  • 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku granulowanego

Sposób przygotowania:

Drobiowe placuszki pieczone
Polędwiczki kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. Następnie drobno kroimy paprykę i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko oraz dodajemy przyprawy i mąkę, mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy łyżką masę na placuszki (robimy odstępy).

Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy.