Tatiana82

Tatiana82

Kucharz
[Przepisów: 5]

Ciepłe kanapki z resztkami wędlin

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W tych kanapkach można doskonale wykorzystać resztki z lodówki

Ciepłe kanapki z resztkami wędlin

Składniki:

Ciepłe kanapki z resztkami wędlin

 

  • około 10 kromek chleba lub 5 bułek, (może być czerstwe pieczywo),
  • parę plasterków wędliny np.: szynki.
  • Parę plasterków żółtego sera,
  • masło do posmarowania kanapek,
  • mogą być również pozostałe z obiadu kotlety.

Sposób przygotowania:

Ciepłe kanapki z resztkami wędlin
Kromki chleba przekrawamy na pół a gdy mamy bułki to również robimy z nich połówki. Każdą połówkę smarujemy cienko masłem. Jeśli mamy kotlety to kroimy je na mniejsze kawałki i układamy na kanapkach. Plasterki wędlin układamy na kanapki, ser żółty albo ścieramy na tarce albo kroimy na cienkie plasterki i układamy na górze kanapek. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st c . Gdy się nagrzeje to go wyłączamy i wstawiamy nasze kanapki. Zostawiamy je w piekarniku na 10 min. Podajemy zaraz po wyjęciu.