Pojemsobie

Pojemsobie

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Ciociosan Lajana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podpowiem, że lepiej zrobić od razu podwójną ilość , jest tak smaczne, że żal że się tak szybko wypiło. Nie samym jedzeniem żyjemy.

Ciociosan Lajana

Składniki:

Ciociosan Lajana

 

Sposób przygotowania:

Ciociosan Lajana
Wodę przegotować,rozpuścić cukier, ostudzić.Wszystko wlać do szklanej butli.Wrzucić wszystkie składniki. Zakorkować wstawić rurkę fermentacyjną /najlepiej dętkę od roweru a końcówkę wstawić do słoika z woda/. Stoi 60 dni, po 50 dniach wino ściągnąć znad osadu,Butlę wymyć i ponownie wlać wino. Stoi jeszcze 10 dni. Po tym czasie nadaje się do spożycia.

Tagi:

ryż