Monika9988

Monika9988

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Cisteczka migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ciasteczka migdałowe na każdą okazje;)

Cisteczka migdałowe

Składniki:

Cisteczka migdałowe

 

  • 25 dkg migdałów
  • 10 dkg gorzkiej czekolady
  • 22 dkg cukru pudru
  • łyżeczka wiśniówki
  • 2 białka
  • łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

Cisteczka migdałowe
Migdały sparzyć, obrać ze skórki i zemleć Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Białka ubić na sztywną pianę i dalej ubijać z cukrem pudrem. Dodać wiśniówkę, czekoladę, cynamon i migdały. Wszystkie składniki wyrobić na stolnicy. Ciasto rozwałkować, wykrawać foremką lub kieliszkiem ciasteczka. Ciasteczka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, piec na złocisty kolor.

Tagi:

czekolada