PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Przepisy na kawę

Coco-tropicana mrożona kawa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszna kawa mrożona utrzymana w egzotycznym klimacie w sam raz na nadchodzące upały!

Coco-tropicana mrożona kawa

Składniki:

Coco-tropicana mrożona kawa

 

  • 2 czubate łyżeczki kawa rozpuszczalna Tchibo Exclusive 100% Arabica
  • 3 łyżki syropu barmańskiego kokosowego
  • 3 łyżki syropu ananasowego (z ananasów z puszki) lub barmańskiego
  • kostki lodu
  • bita śmietana w aerozolu
  • kakao (wiórki kokosowe) do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Coco-tropicana mrożona kawa
Kawę zalewamy gorącą, ale nie wrzącą wodą do połowy wysokiej szklanki/kubka. Pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie wrzucamy kostki lodu tak, aby kawa wypełniła prawie całą wysokość szklanki/kubka. Dodajemy syropy smakowe i mieszamy. Na górę wyciskamy porcję bitej śmietany i posypujemy po wierzchu kakao/wiórkami kokosowymi.

Tagi:

lody kawa