Sposób przygotowania:
Colesław (surówka)
Kapustę należy drobno poszatkować i partiami przełożyć do sporej miski.
Każdą z warstwę delikatnie posolić i ugnieść.
Wszystko razem odstawić na około 20 minut - do momentu zmięknięcia kapusty.
W tym czasie marchew zetrzeć na tarce o grybych oczkach, a cebulę posiekać.
Całość połączyć z kapustą i wymieszać z sosem.
Surówkę doprawić według smaku i porządnie schłodzić w lodówce.
Każdą z warstwę delikatnie posolić i ugnieść.
Wszystko razem odstawić na około 20 minut - do momentu zmięknięcia kapusty.
W tym czasie marchew zetrzeć na tarce o grybych oczkach, a cebulę posiekać.
Całość połączyć z kapustą i wymieszać z sosem.
Surówkę doprawić według smaku i porządnie schłodzić w lodówce.
gusia1000