bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Surówka Colesław

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Surówki z kapusty z dodatkiem chrzanu są smaczne. Często przyrządzam ją do obiadu, pasuje praktycznie do każdego dania.

Surówka Colesław

Składniki:

Surówka Colesław

 

  • pół główki kapusty białej

 

  • 2 marchewki

 

  • 1 cebula cukrowa

 

  • 4-5 łyżek majonezu

 

  • 2-3 łyżki chrzanu

 

 

  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka Colesław
Umytą i osuszoną kapustę drobno szatkujemy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obrana marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę kroimy w bardzo drobna kosteczkę.

Wszystkie składniki umieszczamy w salaterce, dodajemy chrzan oraz majonez. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.

Surówkę przed podaniem schładzamy.