Sposób przygotowania:
coq au riesling
1.rozgrzej olej w żeliwnej brytfance albo na dużej patelni i smaż boczek aż będzie chrupiący.
2.dodaj pokrojonego pora i podsmażaj około minuty aż zmięknie
3.pokrój każde udko na 2-3 kawałki i włóż mięso na patelnie razem z boczniakami.dodaj liście laurowe i wszystko zalej winem
4.dopraw solą i pieprzem doprowadz do wrzenia przykryj naczynie pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 30-40 minut
2.dodaj pokrojonego pora i podsmażaj około minuty aż zmięknie
3.pokrój każde udko na 2-3 kawałki i włóż mięso na patelnie razem z boczniakami.dodaj liście laurowe i wszystko zalej winem
4.dopraw solą i pieprzem doprowadz do wrzenia przykryj naczynie pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 30-40 minut