kimi458

kimi458

Kucharz
[Przepisów: 1]

coq au riesling

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zawsze smakowała mi alzacka odmiana coq au riesling

coq au riesling

Składniki:

coq au riesling

 

  • liście laurowe,300g boczniaków porwanych na kawałki,1 butelka wytrawnego rieslinga gęsta tłusta śmietana (opcjonalnie

Sposób przygotowania:

coq au riesling
1.rozgrzej olej w żeliwnej brytfance albo na dużej patelni i smaż boczek aż będzie chrupiący.
2.dodaj pokrojonego pora i podsmażaj około minuty aż zmięknie
3.pokrój każde udko na 2-3 kawałki i włóż mięso na patelnie razem z boczniakami.dodaj liście laurowe i wszystko zalej winem
4.dopraw solą i pieprzem doprowadz do wrzenia przykryj naczynie pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 30-40 minut