Sposób przygotowania:
Corn Flakes
Płatki drobno pokruszyć, wymieszać z nutellą. Ułożyć masę na blachę wcześniej wyłożoną papierem do wypieków. Podczas układania masy dobrze dociskamy ją łyżką, co później ułatwi krojenie i spód się w ogóle nie kruszy. Blachę ze spodem wkładamy do lodówki
Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier waniliowy, serki i śmietan fix. Wszystko razem jeszcze chwilę miksujemy. Ubitą śmietanę nakładamy na wcześniej przygotowany spód i wkładamy do lodówki.
Galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Lekko gęstniejącą galaretkę wylewamy na ubitą śmietanę.
Ciasto musi poczekać na łasuchów w lodówce 24 godziny :)
Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier waniliowy, serki i śmietan fix. Wszystko razem jeszcze chwilę miksujemy. Ubitą śmietanę nakładamy na wcześniej przygotowany spód i wkładamy do lodówki.
Galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Lekko gęstniejącą galaretkę wylewamy na ubitą śmietanę.
Ciasto musi poczekać na łasuchów w lodówce 24 godziny :)
haniakson
Sarenka
Netka
Natala1210