bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Crostini Kamili

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Piewsze crostini mojej corki wg przepisu z książki Kuchnie świata.

Crostini Kamili

Składniki:

Crostini Kamili

 

  • 2 kromki chleba tostowego
  • pomidor
  • kilka listkow bazyli
  • łyzeczka oliwy z oliwek (z dodatkiem oregano)
  • odrobina octu balsamicznego
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • kawałek ząbka czosnku

Sposób przygotowania:

Crostini Kamili
Kromki chleba tostowego opiekła w tosterze potem przetarła czosnkiem przecięla na trojkąty. Pomidora pokroiła (na tyle na ile umiała) drobno, Dodała listki bazyli porwane, oliwe, ocet i pieprz. Wymieszała ulozyła na trójkatach z kromek, ozdobila bazylia (ale tylko do zdjecia), posypała jeszcze raz pieprzem i zjadła, marudzac ze zrobiła sobie za mało:) Nastepnym razem doda na gore troche fety

Tagi:

chleb