Sposób przygotowania:
Crostini z żurawinowym serkiem1. Bagietkę pokroić na 12 kawałków. Kawałki bagietki skropić olejem i podpiec delikatnie na teflonowej patelni. Odsączyć na ręczniku kuchennym.
2. Żurawiny pokroić, a orzechy włoskie rozdrobnić. Serek śmietankowy mieszać z mlekiem, aż do momentu powstania jednolitej masy. Następnie doprawić pieprzem. Dodać orzechy i żurawiny.
3. Plastry bagietki posmarować serkiem śmietankowym i przykryć szynką. Figi umyć i pokroić na grube kawałki. Kawałki fig ułożyć na szynce. Rukolę opłukać i osuszyć. Podawać crostini z rukolą i żurawinami.
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Wartości odżywcze (1 porcja):
Wartość energetyczna: 456 kcal / 1908 kJ
Białko: 14,3 g
Tłuszcz: 21,5 g
Węglowodany: 52 g