Sposób przygotowania:
Crumble jabłkowo-śliwkowe
Formę o średnicy 26 cm wysmarować masłem i nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Jabłka i śliwki pokroić i wymieszać z cukrem migdałowym i mąką ziemniaczaną, wyłożyć do formy.
Przygotować kruszonkę i wyłożyć ja na owocach.
Crumble piec 30-35 minut a potem podawać na ciepło na przykład z lodami waniliowymi lub śmietankowymi.
Jabłka i śliwki pokroić i wymieszać z cukrem migdałowym i mąką ziemniaczaną, wyłożyć do formy.
Przygotować kruszonkę i wyłożyć ja na owocach.
Crumble piec 30-35 minut a potem podawać na ciepło na przykład z lodami waniliowymi lub śmietankowymi.
![Crumble jabłkowo-śliwkowe Crumble jabłkowo-śliwkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/crumble-jablkowo-sliwkowe-543278.jpg)
![Crumble jabłkowo-śliwkowe Crumble jabłkowo-śliwkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/crumble-jablkowo-sliwkowe-543279.jpg)