zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2420]

Crumble jabłkowo-śliwkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jakoś ostatnio nie po drodze mi z pieczeniem ciast. I tak się zastanawiam dlaczego ale nie widzę odpowiedzi. Jednak naszła mnie ochota na coś słodkiego i pysznego. Padło na crumble ze śliwkami i jabłkami. Szybko, smacznie i słodko.

Crumble jabłkowo-śliwkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Crumble jabłkowo-śliwkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Crumble jabłkowo-śliwkowe
Formę o średnicy 26 cm wysmarować masłem i nagrzać piekarnik do 180 stopni.

Jabłka i śliwki pokroić i wymieszać z cukrem migdałowym i mąką ziemniaczaną, wyłożyć do formy.

Przygotować kruszonkę i wyłożyć ja na owocach.

Crumble piec 30-35 minut a potem podawać na ciepło na przykład z lodami waniliowymi lub śmietankowymi.
Crumble jabłkowo-śliwkowe
przygotowane owoce wyłożyć do formy na tartę
Crumble jabłkowo-śliwkowe
na owocach rozłożyć przygotowaną kruszonke