Sposób przygotowania:
Pikantne crumble z cukiniąETAP 1
Cebulę kroimy w kostkę i delikatnie przysmażamy, by stała się szklista. Między czasie cukinię kroimy w grubą kostkę. Tak pokrojoną dodajemy do gotowej cebuli. Całość razem chwilkę przysmażamy (cukinia powinna pozostać w środku surowa), doprawiamy do smaku i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Zdejmujemy z ognia.
ETAP 2
Filet kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i pieprzem. Gotowego przysmażamy na oleju i łączymy z cukinią.
ETAP 3
KRUSZONKA:
Mąkę, masło, ser oraz sól i pieprz do smaku umieszczamy w misce. Składniki rozcieramy w dłoniach do uzyskania kruszonki.
ETAP 4
Mieszankę cukiniowo- mięsną umieszczamy w przygotowanych kokilek.
ETAP 5
Na wierzch wykładamy kruszonkę. Danie wkładamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy je około 25 minut w 180°C. Podajemy na ciepło w towarzystwie pomidorków koktajlowych.