Sposób przygotowania:
Czekoladowe babeczki z bitą śmietaną
Czekoladę rozpuszczam z masłem w garnuszku na wolnym ogniu. Jajka miksuję z cukrem. na puszystą masę przez około 2 minuty.
W osobnej misce mieszam mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszam łyżką.
Masę przelewam do ostudzonej czekolady, wszystko dokładnie mieszam i wylewam do foremek silikonowych. piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni.
Podaję z ubitą kremówką i borówkami.
W osobnej misce mieszam mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszam łyżką.
Masę przelewam do ostudzonej czekolady, wszystko dokładnie mieszam i wylewam do foremek silikonowych. piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni.
Podaję z ubitą kremówką i borówkami.
SylaUla