nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Czekoladowe babeczki z bitą śmietaną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babeczki z bitą śmietaną i borówkami są przepysznym pomysłem na deser. Robi się je bardzo szybko i zawsze wychodzą.

Czekoladowe babeczki z bitą śmietaną

Składniki:

Czekoladowe babeczki z bitą śmietaną

 

  • na 8 babeczek
  • 140 g mlecznej czekolady
  • 140 g masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 120 g mąki
  • 50 g cukru
  • 100 g borówek
  • 200 ml kremówki

Sposób przygotowania:

Czekoladowe babeczki z bitą śmietaną
Czekoladę rozpuszczam z masłem w garnuszku na wolnym ogniu. Jajka miksuję z cukrem. na puszystą masę przez około 2 minuty.

W osobnej misce mieszam mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszam łyżką.

Masę przelewam do ostudzonej czekolady, wszystko dokładnie mieszam i wylewam do foremek silikonowych. piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Podaję z ubitą kremówką i borówkami.