kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Crumble wisniowe pod migdałową kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonały sposób na szybka i smaczną, słodką przekąskę lub deser do kawy. Robi się szybko a znika jeszcze szybciej.

Crumble wisniowe pod migdałową kruszonką

Składniki:

Crumble wisniowe pod migdałową kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Crumble wisniowe pod migdałową kruszonką
Wiśnie myjemy i drylujemy. Układamy w czterech naczynkach do zapiekania do około 3/4 wysokości. Przygotowujemy kruszonkę: Mielimy na mąkę migdały. Dodajemy miękkie masło oraz cukier i mąkę w takiej ilości aby uzyskać konsystencję kruszącego się ciasta. Posypać kruszonką owoce. Dodać nasiona słonecznika. Zapiekać w temperaturze 190 stopni C do zarumienienia kruszonki.