Sposób przygotowania:
Crumble z jabłkami,orzechami,czekoladą-bez glutenuPrzygotowanie czekolady
Gorzką czekoladę kroimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekoladę możemy rozpuścić również w mikrofalówce.
Przygotowanie orzechów
Orzechy pekan tostujemy na rozgrzanej patelni ok. 3 minut. Orzechy kroimy na drobne kawałki.
Przygotowanie ciasta do crumble
W misce mieszamy mąkę gryczaną, pokrojone orzechy pekan, syrop z agawy i rozpuszczoną czekoladę. Z ciasta wyrabiamy kruszonkę.
Przygotowanie crumble
Obrane jabłka kroimy w kostkę.
Na dno 4 żaroodpornych małych foremek do pieczenia układamy pokrojone jabłka.
Na jabłka układamy kruszonkę.
Pieczenie crumble
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 170 stopni.
Crumble pieczemy ok. 20-25 minut.
Przed podaniem crumble obsypujemy cukrem pudrem.
Koper