Sposób przygotowania:
Crumble z jabłkami i gruszkami
Do miski wsypałam mąkę, płatki owsiane, cynamon, cukier oraz dodałam masło. Wszystko razem ze sobą połączyłam za pomocą dłoni. Kruszonkę na czas przygotowania owoców schowałam do lodówki.
Jabłka i gruszki umyłam, obrałam i pokroiłam na kawałki. Przełożyłam do naczynia, dorzuciłam rodzynki, przyprawę do piernika, sok z cytryny oraz skrobię ziemniaczaną. Wymieszałam.
Owoce wyłożyłam do formy a kruszonkę równomiernie rozprowadziłam po owocach.
Piekłam przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Jabłka i gruszki umyłam, obrałam i pokroiłam na kawałki. Przełożyłam do naczynia, dorzuciłam rodzynki, przyprawę do piernika, sok z cytryny oraz skrobię ziemniaczaną. Wymieszałam.
Owoce wyłożyłam do formy a kruszonkę równomiernie rozprowadziłam po owocach.
Piekłam przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.