Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kokosowe crumble z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Jabłka zapiekane w kruszonce kokosowej to pyszny, bardzo łatwy i szybki do przygotowania deser. Polecam.

Kokosowe crumble z jabłkami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kokosowe crumble z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Kokosowe crumble z jabłkami
Mąkę pszenną połączyć z mąką kokosową, dodać masło, cukier puder i żółtko. Palcami rozcierać do uzyskania kruszonki.

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( gdy jabłka są bardzo soczyste, odcisnąć sok), wymieszać z cynamonem, cukrem i cukrem z wanilią.

Dno foremek do zapiekanek posmarować masłem, oprószyć bułką tartą, włożyć warstwę kruszonki. Następnie włożyć porcję jabłek, posypać rodzynkami i pozostałą kruszonką.

Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. 
Kokosowe crumble z jabłkami
Mąkę pszenną przesiać i połączyć z mąką kokosową.
Kokosowe crumble z jabłkami
Dodać pozostałe składniki i zrobić kruszonkę.
Kokosowe crumble z jabłkami
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z cynamonem i cukrem.
Kokosowe crumble z jabłkami
Na dno foremek do pieczenia włożyć warstwę kruszonki.
Kokosowe crumble z jabłkami
Mastępnie ułożyć warstwę jabłek i rodzynki.
Kokosowe crumble z jabłkami
Posypać kruszonką i włozyć do nagrzanego piekarnika.