Sposób przygotowania:
Kokosowe crumble z jabłkami
Mąkę pszenną połączyć z mąką kokosową, dodać masło, cukier puder i żółtko. Palcami rozcierać do uzyskania kruszonki.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( gdy jabłka są bardzo soczyste, odcisnąć sok), wymieszać z cynamonem, cukrem i cukrem z wanilią.
Dno foremek do zapiekanek posmarować masłem, oprószyć bułką tartą, włożyć warstwę kruszonki. Następnie włożyć porcję jabłek, posypać rodzynkami i pozostałą kruszonką.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( gdy jabłka są bardzo soczyste, odcisnąć sok), wymieszać z cynamonem, cukrem i cukrem z wanilią.
Dno foremek do zapiekanek posmarować masłem, oprószyć bułką tartą, włożyć warstwę kruszonki. Następnie włożyć porcję jabłek, posypać rodzynkami i pozostałą kruszonką.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.