Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Crumble z rabarbarem pod kruszonką z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejna wersja jednego z moich ulubionych deserów, czyli owoców zapiekanych pod kruszonką (tzw. crumble).

Crumble z rabarbarem pod kruszonką z orzechami

Składniki:

Crumble z rabarbarem pod kruszonką z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Crumble z rabarbarem pod kruszonką z orzechami

ETAP 1:

Crumble z rabarbarem pod kruszonką z orzechami
Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki

Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
Truskawki myjemy, osuszamy, odrywamy szypułki. Truskawki kroimy na ćwiartki.
Banana myjemy, obieramy, kroimy w pólplssterki.

ETAP 2:

Crumble z rabarbarem pod kruszonką z orzechami
Owoce umieszczamy w kokilkach. Mieszamy.

Owoce umieszczamy w kokilkach. Mieszamy.

ETAP 3:

Crumble z rabarbarem pod kruszonką z orzechami
Przygotowujemy kruszonkę z dodatkiem orzechów.

Przygotowujemy kruszonkę.
Orzechy siekamy.
Mąkę przesiewamy do miseczki, dodajemy cukier, orzechy i posiekane masło. Zagniatamy tak, aby ciasto miało konsystencję grudek.

ETAP 4:

Crumble z rabarbarem pod kruszonką z orzechami
Otrzymaną kruszonką posypujemy owoce w kokilkach.

Otrzymaną kruszonką posypujemy owoce.
Kokilki z deserkami wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175 st. C na 30 minut.
Przed podaniem desery oprószamy cukrem pudrem.