Sposób przygotowania:
Ciasteczka nagietkowe z rabarbarem
Mąkę pszenną przesiać przez sitko, dodać cukier puder, cukier waniliowy, proszek do
pieczenia, wlać olejek pomarańczowy, dodać łyżkę kwaśnej gęstej śmietany, wbić trzy całe duże jajka. Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Rozwałkować na grubość około pół centymetra i wycinać szklanką krążki. Układać luźno ponieważ podczas pieczenia urosną.
Na środek każdego krążka położyć pokrojony rabarbar. Piec na złoty kolor( w temp. 160 stopni).
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
pieczenia, wlać olejek pomarańczowy, dodać łyżkę kwaśnej gęstej śmietany, wbić trzy całe duże jajka. Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Rozwałkować na grubość około pół centymetra i wycinać szklanką krążki. Układać luźno ponieważ podczas pieczenia urosną.
Na środek każdego krążka położyć pokrojony rabarbar. Piec na złoty kolor( w temp. 160 stopni).
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
zbysiowa
ajrinwu
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie....płatki nagietka dają super kolor, do tego są zdrowe. Nie powinny ich tylko używać osoby uczulone na rodziny astrowate. A te moje ciasteczka mają smak ala bułeczek. Oczywiście jak ktoś lubi może dodać więcej cukru.