dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Crumble z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Smaczny rabarbar z chrupkim ciastem na wierzchu. Pyszny deser, który spożywamy zaraz po przygotowaniu.

Crumble z rabarbarem

Składniki:

Crumble z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Crumble z rabarbarem

Krok 1:

Crumble z rabarbarem
Obrany rabarbar kroimy w drobno kosteczkę.

Rabarbar dokładnie myjemy i osuszamy. Obieramy ze skórki. Kroimy w drobno kostkę.

Krok 2:

Crumble z rabarbarem
Pokrojony rabarbar mieszamy z cukrem trzcinowym.

Rabarbar przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem. Dodajemy 3 łyżki cukru i mieszamy.

Krok 3:

Crumble z rabarbarem
Wszystkie składniki kruszonki dokładnie zagniatamy.

Mąki zagniatamy z masłem, płatkami, cynamonem i pozostałem cukrem. Powstałe ciasto kruszymy na wierzchu owoców. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!


Tagi:

deser rabarbar