alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Cukinia do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, pachnąca tymiankiem cukinia do obiadu, na ciepło lub na zimno. Najlepiej wybrać nieduże, młode cukinie. Polecam :)

Cukinia do obiadu

Składniki:

Cukinia do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Cukinia do obiadu
Cukinię umyć i razem ze skórką pokroić w cienkie plasterki. Posolić, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem, odstawić na chwilę . Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, i podsmażyć plastry cukinii co jakiś czas mieszając. Gdy będzie już przyrumieniona podlewamy odrobiną wody i dusimy jeszcze chwilkę,aby cukinia nie była twarda. Podajemy na ciepło lub na zimno. Taką cukinię możemy również wykorzystać do sałatek. Smacznego :)

Tagi:

cukinia