Sposób przygotowania:
Zupa z cukinii z parówkami
1. Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki, przesmażamy w garnku na niewielkiej ilości oleju, cebula ma się tylko zeszklić, nie rumienić. Następnie dodajemy cukinię obraną i pokrojoną w kostkę, przesmażamy dosłownie chwilę, dodajemy marchewkę obraną i pokrojoną w plasterki. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
2. Parówki kroimy w plasterki i przesmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodajemy do zupy, wrzucamy kluseczki i gotujemy do miękkości, dodajmy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku.
3. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 4 spore porcje zupy.
Składniki można dodać według uznania, mniej lub więcej, tak jak lubimy.
Użyłam kluseczek zacierek (kupnych).
Zupę podałam ze świeżym pieczywem.
2. Parówki kroimy w plasterki i przesmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodajemy do zupy, wrzucamy kluseczki i gotujemy do miękkości, dodajmy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku.
3. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 4 spore porcje zupy.
Składniki można dodać według uznania, mniej lub więcej, tak jak lubimy.
Użyłam kluseczek zacierek (kupnych).
Zupę podałam ze świeżym pieczywem.
skuter5
Babeczka35
Polecam spróbować :)