aleczka90

aleczka90

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Cukinia faszerowana kozim serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie w sam raz na sezon letni

Cukinia faszerowana kozim serem

Składniki:

Cukinia faszerowana kozim serem

 

  • 3 małe cukinie,
  • 1 łyżka świeżej kolendry,
  • 100g twarożku koziego,
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki świeżego startego imbiru (może być w proszku),
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana kozim serem
Cukinie gotujemy ok 10 min, hartujemy zimną wodą. Następnie kroimy ją w kawałki ok 5cm, wyjmujemy środek cukinii. Miąższ z cukinii mieszamy z serem i przyprawami. Środki cukinii wypełniamy masą z serka i wstawiamy do lodówki.

Tagi:

cukinia