Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Cukinia na orientalnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Winno-słodkawa cukinia z woka .

Cukinia na orientalnie

Składniki:

Cukinia na orientalnie

 

  • 1 mała cukinia ( taka bez pestek
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • szczypta mielonego pieprzu
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Cukinia na orientalnie
Młode cukinie ( małe ) mają delikatną skórkę - można jej nie obierać .Pokroić w plasterki i obsmażać w woku przez 5 minut. Dodać do woka sos sojowy, ocet winny i wsypać cukier. Dusić 5 minut.Zdejmować łyżką cedzakową i odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym .