gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Cukinia w marynacie i panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną cukinię podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - ma fajny smak i jest łatwa w przygotowaniu.

Cukinia w marynacie i panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia w marynacie i panierce

 

  • 1 mniejsza cukinia
  • 1 opakowanie marynaty klasycznej do mięs
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Cukinia w marynacie i panierce
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plasterki. Cukinię przekładamy do miski. W małej miseczce przygotowujemy marynatę według przepisu na opakowaniu. Następnie dodajemy ją do cukinii, dokładnie mieszamy i całość wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie cukinie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.
Cukinia w marynacie i panierce
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plasterki.
Cukinia w marynacie i panierce
Marynatę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do cukinii.
Cukinia w marynacie i panierce
Marynowaną cukinię obtaczamy w bułce tartej.
Cukinia w marynacie i panierce
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złtoy kolor.