karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Cukinia w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

cukinia smażona w panierce szybko i smacznie przekąska na drugie śniadanie jeżeli jesteśmy w domu i mamy ochotę na coś dobrego

Cukinia w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukinia w panierce

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce
Cukinie myjemy, kroimy w krążki bez obierania ze skórki. Jajko wybijamy na talerz, dodajemy do niego sól, oraz pieprz, mieszamy razem białko z żółtkiem. Pokrojona cukinie obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron do momentu aż panierka sie zarumieni. Najlepiej smakuje na ciepło zaraz po usmażeniu.
Cukinia w panierce
pokrojona w talary cukinie obtaczamy w mące
Cukinia w panierce
kolejna warstawa panierki to jajko z pieprzem i solą
Cukinia w panierce
Na koniec bułka tarta i na rozgrzany olej