Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cukinia w panierce z bułki tartej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Cukinia w bułce tartej jest bardzo lubiana przez moich domowników.

Cukinia w panierce z bułki tartej

Składniki:

Cukinia w panierce z bułki tartej

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce z bułki tartej
Cukinię obrać, pokroić na plastry o grubości 1,5 cm, oprószyć solą i pieprzem. Jajka wybić do miseczki, dodać przyprawę kucharek, roztrzepać widelcem. Przygotowane plastry cukinii obtaczać w mące, zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na patelni w rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać jako przekąska lub jako dodatek do obiadu.