Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Panierowane krążki cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie panierowane krążki cukinii są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przy tym smaczne. Dobrze smakują z różnego rodzaju dipami.

Panierowane krążki cukinii Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panierowane krążki cukinii

 

Sposób przygotowania:

Panierowane krążki cukinii
Cukinię bardzo dokładnie myjemy, a następnie kroimy w plasterki i oprószamy z obu stron solą. Na jednym talerzu rozbijamy jajko i roztrzepujemy je widelcem, na drugi wysypujemy bułkę tartą.

Panierujemy cukinię w bułce, jajku i znowu w bułce. Rozgrzewamy na patelni olej.

Smażymy cukinię na dużym ogniu aż się zarumieni - około 3-4 minuty. 
Panierowane krążki cukini
Cukinię myjemy i kroimy na średniej grubości plasterki
Panierowane krążki cukini
Panierujemy cukinię, a następnie smażymy na oleju

Tagi:

cukinia