BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Krążki cukinii w panierce smażone na oleju

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam pyszną cukinie zrobioną tak jak kotlety. Cukinia bardzo smaczna, zrobiona w ten sposób smakuje pysznie.

Krążki cukinii w panierce smażone na oleju

Składniki:

Krążki cukinii w panierce smażone na oleju

 

Sposób przygotowania:

Krążki cukinii w panierce smażone na oleju
Cukinie obrać ze skórki, pokroimy w plastry o szerokości do 1,5 cm. Krążki oprószyć lekko pieprzem.

Jajka rozbełtać widelcem razem z przyprawą uniwersalną. Do jajek włożyć krążki cukinii i odłożyć na 10 minut, po tym czasie krążki panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.

Usmażone krążki odsączyć na papierowym ręczniku.

Smacznego.