Sposób przygotowania:
Krążki cukinii w panierce smażone na oleju
Cukinie obrać ze skórki, pokroimy w plastry o szerokości do 1,5 cm. Krążki oprószyć lekko pieprzem.
Jajka rozbełtać widelcem razem z przyprawą uniwersalną. Do jajek włożyć krążki cukinii i odłożyć na 10 minut, po tym czasie krążki panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.
Usmażone krążki odsączyć na papierowym ręczniku.
Smacznego.
Jajka rozbełtać widelcem razem z przyprawą uniwersalną. Do jajek włożyć krążki cukinii i odłożyć na 10 minut, po tym czasie krążki panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.
Usmażone krążki odsączyć na papierowym ręczniku.
Smacznego.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
To prawda bo smaczne;)