izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Cukinia w panierce 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Tak przyrządzona cukinia jest idealnym dodatkiem do różnego rodzaju mięs i ziemniaków.

Cukinia w panierce 5

Składniki:

Cukinia w panierce 5

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce 5
Cukinię umyj, obierz ze skóry, pokrój w plastry. Każdy plaster posól z oby dwóch stron. W osobnych miseczkach przygotuj bułkę tartą, mąkę i rozkłócone jajka. Każdy plaster panieruj najpierw w mące, później jajku, a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Połóż na niej plastry cukinii i smaż je na rumiano z oby dwóch stron. Usmażone plastry cukinii osącz z tłuszczu.