Sposób przygotowania:
Nadziewane papryki
Obieramy cebulę i kroimy ją w drobną kostkę,następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Myjemy pieczarki, kroimy je w piórka i dodajemy na patelnię z cebulą. Wszystko razem podsmażamy.
Na drugą patelnie kroimy kolejną cebulę i chwile podsmażamy z dodatkiem małej ilości oleju. Następnie dodajemy mięso mielone. Podsmażamy.
Do wysokiej miski wlewamy sos, dodajemy pieczarki i mięso mielone. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy.
Papryki myjemy i osuszamy. Ścinamy górę papryk i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Papryki nadziewamy farszem i nakrywamy plastrem sera. Pieczemy ok.30 min do miękkości papryki.
Na drugą patelnie kroimy kolejną cebulę i chwile podsmażamy z dodatkiem małej ilości oleju. Następnie dodajemy mięso mielone. Podsmażamy.
Do wysokiej miski wlewamy sos, dodajemy pieczarki i mięso mielone. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy.
Papryki myjemy i osuszamy. Ścinamy górę papryk i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Papryki nadziewamy farszem i nakrywamy plastrem sera. Pieczemy ok.30 min do miękkości papryki.