klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Nadziewane papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i łatwe danie do zrobienia. Znakomicie pasują na rodzinny obiad jak i na kolacje ze znajomymi.

Nadziewane papryki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziewane papryki

 

  • 6 średnich czerwonych papryk
  • 1kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 2 duże cebule
  • 0,5kg pieczarek
  • 1 duży słoik sosu meksykańskiego
  • 6 plastrów sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane papryki
Obieramy cebulę i kroimy ją w drobną kostkę,następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Myjemy pieczarki, kroimy je w piórka i dodajemy na patelnię z cebulą. Wszystko razem podsmażamy.

Na drugą patelnie kroimy kolejną cebulę i chwile podsmażamy z dodatkiem małej ilości oleju. Następnie dodajemy mięso mielone. Podsmażamy.

Do wysokiej miski wlewamy sos, dodajemy pieczarki i mięso mielone. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy.

Papryki myjemy i osuszamy. Ścinamy górę papryk i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Papryki nadziewamy farszem i nakrywamy plastrem sera. Pieczemy ok.30 min do miękkości papryki.
Nadziewane papryki
Pieczarki umyj, osusz i pokrój w drobne piórka
Nadziewane papryki
Mięso mielone podsmażaj na patelni z cebulą
Nadziewane papryki
Do wysokiej miski przelej sos meksykański
Nadziewane papryki
Papryki umyj i osusz. Zetnij górę papryk i pozbądź się gniazd nasiennych