agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Cukinia w panierce zbożowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

idealna przekąska, zakąska:)

Cukinia w panierce zbożowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukinia w panierce zbożowej

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce zbożowej
Kabaczek umyć i osuszyć. Pokroić w plastry grubości ok 1- 1.5 cm. Oprószyć solą i pieprzem. W misce wymieszać ze sobą sezam , otręby i płatki oraz bułkę tarta. Do drugiej miski wbić jajka i dokładnie rozkłócić. Plastry kabaczka obtaczać w jajku a następnie w panierce. Można obtoczyć podwójnie, panierka będzie grubsza. W głębszej patelni rozgrzać olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można jeść na ciepło jak i na zimno. Smacznego:)
Cukinia w panierce zbożowej
kabaczek umyć i osuszyć następnie pokroić w plastry
Cukinia w panierce zbożowej
przygotować panierkę z bułki tartej oraz ziaren
Cukinia w panierce zbożowej
plastry kabaczka obtaczać w jajku i panierce