Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cukinia w wiórkach kokosowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Cukinia panierowana w wiórkach kokosowych ma oryginalny smak

Cukinia w wiórkach kokosowych

Składniki:

Cukinia w wiórkach kokosowych

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w wiórkach kokosowych
Cukinię umyć, obrać i pokroić w plastry o grubości 1 cm, oprószyć solą. Do miseczki wsypać mąkę, wlać kefir, dodać szczyptę soli, wymieszać. Bułkę tartą wymieszać z wiórkami kokosowymi. Przygotowane plastry cukinii zanurzać w kefirze, następnie obtaczać w bułce tartej z wiórkami kokosowymi. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

tarta cukinia