Sposób przygotowania:
Cukinia z chilli do słoików na zimę
Cukinię kroimy w 10 cm słupki. Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Do cukinii dodajemy czosnek, sól i chilli. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 2 godziny.
Następnie do garneczka wlewamy olej, ocet i wsypujemy cukier. Zalewę doprowadzamy do wrzenia.
Cukinę mieszamy z gorącą zalewą i dokładnie mieszamy. Układamy cukinię i czosnek w słoiki 0,5 l. Następnie wlewamy zalewę i zakręcamy.
Do dużego garnka wkładamy słoiki, wlewamy wodę do 3/4 wysokości słoików. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania wody. Na koniec wyjmujemy słoiki i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia.
Smacznego
Następnie do garneczka wlewamy olej, ocet i wsypujemy cukier. Zalewę doprowadzamy do wrzenia.
Cukinę mieszamy z gorącą zalewą i dokładnie mieszamy. Układamy cukinię i czosnek w słoiki 0,5 l. Następnie wlewamy zalewę i zakręcamy.
Do dużego garnka wkładamy słoiki, wlewamy wodę do 3/4 wysokości słoików. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania wody. Na koniec wyjmujemy słoiki i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia.
Smacznego