SUPERPRZEPIS

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem Więcej zdjęć (5)

Danie zachwyci swym smakiem miłośników sera

Składniki:

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i chwilkę dusimy cukinię dodając odrobinę soli. Ser gorgonzola kroimy w mniejszą kostkę. Z octu balsamicznego i miodu przygotowujemy sos, który doprawiamy solą i cayenne do smaku. Na talerz wykładamy gorącą cukinię (aby ser się rozpuścił), oprószamy ją pokrojonym serem i polewamy przygotowanym sosem. Całość podajemy ze świeżym pieczywem na talerzu lub można nałożyć po prostu porcyjkę na chleb z masłem.
Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem
Cukinię myjemy i kroimy w mniejszą kostkę.
Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem
Ser gorgonzola kroimy w mniejszą kostkę.
Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem
Z octu balsamicznego i miodu przygotowujemy sos, który doprawiamy solą i cayenne do smaku.
Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem
Na talerz wykładamy gorącą cukinię, oprószamy ją pokrojonym serem i polewamy przygotowanym sosem.

Tagi:

sery ser cukinia