Sposób przygotowania:
Cukinia z papryką na ostro
Cukinie dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki, a te na cienkie plasterki. Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy w cienkie piórka.
Warzywa oraz pozostałe składniki przekładamy do większego naczynia i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny.
Po tym czasie warzywami napełniamy słoiki i zalewamy powstałą zalewą. Dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy przez 8 minut. Studzimy do góry dnem.
Zimne wynosimy w ciemne i chłodne miejsce.
Warzywa oraz pozostałe składniki przekładamy do większego naczynia i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny.
Po tym czasie warzywami napełniamy słoiki i zalewamy powstałą zalewą. Dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy przez 8 minut. Studzimy do góry dnem.
Zimne wynosimy w ciemne i chłodne miejsce.