agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Cukinia zapiekana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

idealny dodatek do obiadu lub świetne przekąska na ciepło

Cukinia zapiekana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia zapiekana

 

Sposób przygotowania:

Cukinia zapiekana
Cukinie umyć i osuszyć. Ja użyłam małych więc pokroiłam je w półksiężyce. Jeżeli używamy cukinii standardowej można pokroić w grubsze plastry. Następnie do miseczki przełożyć po szczypcie ziół:papryka mielona słodka ,papryka mielona chilli ,sól morska ,pieprz ,zioła prowansalskie ,czosnek suszony i wymieszać je ze sobą. Każdy kawałek cukinii obsypać powstałą mieszanką. Następnie obtaczać w bułce tartej ( lekko ją dociskając do cukinii), Przełożyć do żaroodpornego naczynia zapiekać ok 12-15 minut w temp 180 stopni. Smacznego:)
Cukinia zapiekana
cukinie dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym
Cukinia zapiekana
pokroić w półksiężyce i każdy kawałek posypać przygotowaną przyprawą
Cukinia zapiekana
każdy kawałek cukinii obtaczać w bułce tartej
Cukinia zapiekana
przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać 12-15 minut