Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Cukinia zapiekana (Francja)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 9

Cukinie umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Twarożek

Cukinia zapiekana (Francja)

Składniki:

Cukinia zapiekana (Francja)

 

Sposób przygotowania:

Cukinia zapiekana (Francja)

Cukinie umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Twarożek wymieszać z miąższem cukini, dodać zioła i doprawić solą oraz pieprzem. Cukinie wypełnić masą, przekroić wszerz na pół. Zapiekać 15 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C. Cukinię zapiekaną podawać z bagietką. (4-5 porcji)