Sposób przygotowania:
Cukiniowe placuszki na słodko
Przygotowanie tych placuszków różni sie od wersji na ostro jedynie dodatkami.
Cukinię obieramy ze skórki. Jeśli jest duża, wydrążamy z niej pestki. Ścieramy cukinię na tarce i solimy (bardzo niewiele). Odstawiamy na około 10 minut, po czym odsączamy z wody.
Dodajemy tyle mąki, by ciasto miało konsystencję ciasta na placki ziemniaczane.
Wsypujemy cukier waniliowy.Możemy dodać odrobinkę cukru, jednak ja polecam posypywanie już upieczonych placków cukrem pudrem, wówczas nie palą się na patelni.
Mieszamy naszą masę i smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Posypujemy cukrem pudrem.Możemy też podawać z ulubionym dżemem.
Cukinię obieramy ze skórki. Jeśli jest duża, wydrążamy z niej pestki. Ścieramy cukinię na tarce i solimy (bardzo niewiele). Odstawiamy na około 10 minut, po czym odsączamy z wody.
Dodajemy tyle mąki, by ciasto miało konsystencję ciasta na placki ziemniaczane.
Wsypujemy cukier waniliowy.Możemy dodać odrobinkę cukru, jednak ja polecam posypywanie już upieczonych placków cukrem pudrem, wówczas nie palą się na patelni.
Mieszamy naszą masę i smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Posypujemy cukrem pudrem.Możemy też podawać z ulubionym dżemem.
Mufinka1
przejs
Serdecznie polecam, naprawdę są przepyszne.